„Dani Hajle“: prvo mjesto za Visokogorce

maratonNa prvom planinskom maratonu „Hajla 2014.“ održanom 20. septembra 2014. godine na Hajli, u organizaciji NVO Runolist, PK Ahmica i Opštine Rožaje, naš član Milan Radović osvojio je prvo mjesto u kategoriji mlađi veterani i apsolutnu pobjedu na stazi 2 (maraton) sa rezultatom 3,16,01 h. Start i cilj trke bio je na prekrasnom katunu Štedim na visini od 1750 mnv, a staza je vodila do vrha Hajle (2403 mnv) i nazad. Visinska razlika staze je 650 m a dužina staze 16,5 km. Radović je pobijedio ispred Rusa Vladimira Kota i Beograđanina Vuka Tubića koji je zauzeo treće mjesto. Kiša koja je padalo gotovo cijelo vrijeme trke, ni promašaj staze na samom startu nijesu spriječili našeg takmičara da trijumfuje.

Prvi planinski maraton na Hajli je ispunio očekivanja i potvrdio dobre namjere i ideju organizatora da prekrasne planine rožajskog kraja približi planinarima i turistima. Na startu se našlo 60 takmičari iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Rusije tako da je već prvi maraton dobio status međunarodnog. Maraton je organizovan u okviru prijekta „Promocija održivog turizma kroz uključivanje mladih“ uz podršku Evropske unije.

Visokogorci Crne Gore su klub sa prepoznatljivom društvenom odgovornošću i posvećenošću promociji planinarenja i planinskih potencijala Crne Gore. 1Zbog toga nas je obradovala ova manifestacija i poziv da učestvujemo u njoj. Nadamo se da će ona prerasti u tradicionalno okupljanje planinara i turista a naš Klub izražava spremnost da u skladu sa svojim kapacitetima ubuduće pruži podršku organizaciji ovog takmičenja.

Koristimo priliku da čestitamo i zahvalimo organizatoru na trudu u organizaciji ovog takmičenja, čestitamo svim učesnicima, posebno pobjedinicima u svojim kategorijama.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.