Kanjon Nožice

Datum:19.07.2009.

Potok Nožica zajedno sa Brskutskim potokom čini Malu rijeku. Do mjesta sastavaka kanjon potoka Nožica je izuzeto atraktivan ali naporan za prolazak, nama je trebalo 9 sati za to. Ima preko 10 absajla  a najveći od njih je oko 30 metara.Treba gledati da se ide kad ima vode u njemu, mi smo imali sreće da ugrabimo baš takav trenutak. Potom smo od sastavka sa Brskutskim krenuli uz taj potok koji se može proći bez većih problema i posle dva sata hoda odvešće vas u selo Brskut.

Boris Čelebić

Nožica 19.07.2009.

2 comments on “Kanjon Nožice

  1. Munja says:

    toliko toga ima netacnog da se procita o kanjonima a posebno o kanjonu Nozice. Naime najveci absajl je 18 do 19 m. Premereno. Prosao sam sa uzetom od 45 m koje je vise nego dovoljno. moj savet je ne ici samo sa uzetom i desenderom. poneti opremu za osiguravanje. ima dosta impovizacija. koje kad dotraju (uzad, prusici trake) moze biti nezgodno. plus jedno tanko drvce koje sluzi za sidrenje a nije ga lako(doduse ni tesko) dohvatit. al drvo ja danas tu a sutra, mozda. inace uzivanje je spustati se i vodu i plivati kroz kanjon

  2. Boris Celebic says:

    Munjo, sve ovo sto si napisao za Nozicu stoji,pogotovo za improvizciju, treba ga prespitovati kao i Skurdu. Sto se tice broja i visine absajla to su bile vise pausalne procjene koje na tolike visine i ne moraju bit bas tacne ali ne vjerujem da smo mogli omasiti 10 metara 🙂 ali dobro ako imas preciznije podatke o Nozici i drugim kanjonima posalji nam podatke i mi cemo ih ispraviti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.