Medalje na Prvenstvu Crne Gore u planinskom trčanju

U Kruševicama kod Šavnika, 21. maja 2017. godine održano je VI Prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju i memorijalu u bacanju kugle „Vukašin Žižić“. Tehnički organizator ove atletske manifestacije bio je AK Nikšić a takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom Atletskog saveza crne Gore i porodice Žižić. Po dosta hladnom vremenu takmičenje je otvorio Milan Madzgalj generalni sekretar ASCG,a prisutne je pozdravio Tomo Žižić sin Vukašina Žižića znamenitog privrednika i sportskog radnika ovog kraja koji je obezbijedio i novčane nagrade za najbolje u bacanju kugle i u trčanju kod seniora i seniorki i koji je pomogao kompletnu organizaciju manifestacije. Takmicenju je prisustvovao selektor reprenzetacije ASCG Osman Erovic i nacionalni trener za bacanja Marko Ristic i veliki broj atletskih radnika Nikšića.

Na takmičenju se okupilo preko 60 takmičara iz crnogorskih atletskih klubova i predstavnika iz Sjenice-Srbije.

Na takmičenju je bio zastupljen i naš klub sa tri takmičara i svi su osvojili medalje u svojim kategorijama. Milan Radović je osvojio bronzanu medalju u kategoriji Veterani M 40 – 10.000 m. U ovoj kategoriji prvoplasirani je bio Željko Milović iz AK Nikšić a drugoplasirani Dušan Krcunović iz istog atletskog kluba.

U kategoriji Veteranke M 40 – 7000 m, naša Tanja Pavličić je osvojila srebrenu medalju ispred trećeplasirane Nade Petrušić iz Nikšića. Prvoplasirana je bila Ana Petrović Njegoš iz BK “Perun”.

U kategoriji Veterani M 50 – 7000 m naš Brano Šćekić osvojio je zlatnu medalju.

Ovim je naš klub nastavio niz dobrih rezultata na svim takmičenjima u planinskom trčanju i drugim atletskim takmičenjima na kojima redovno učestvujemo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.