Mini ekspedicija na Gross i Mangart

DSCN4620Naš klub ovih dana organizuje alpsku mini ekspediciju. Nakon julske uspješne ekspedicije u okviru koje su ispenjana tri vrha iznad 4000 metara, cilj ove ekspedicije je najviši vrh Austrije Grossglockner visok 3798 mnv i Mangart u Julijskim Alpima visok 2679 mnv.

Ekspedicija startuje u srijedu 27.08.2014. i trajaće do 31.08. U ekipi će biti: Ivana Šuković, Dušan Bošković, Aleksandar Đajić i Milan Radović.

Grossglockner je najviši vrh Austrije i tehnički jedan od najzahtjevnijih alpskih vrhova. Naš klub je već dva puta osvojio ovaj vrh i to 2010. I 2013. godine i ovo će biti treći uspon članova Visokogoraca Crne Gore na Veliki zvonar. Za razliku od prije 4 godine, kada smo vrh penjali preko najvišeg austrijskog lednika Pasterze, ovog puta je planiran uspon iz Kalsa, sa južne strane planine.

Sledeći cilj ove mini ekspedicije je Mangart, vrh u Julijskim Alpima na granici Slovenije i Italije. Takođe, i na ovom vrhu su Visokogorci već bili, ali, ovog puta cilj uspona je tehnički najzahtjevnijom rutom „Ferrata italiana“.

Nadamo se da će nam vrijeme dozvoliti da dostignemo još jedan cilj i nastavimo niz uspješnih uspona.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.