Promocija knjige “K2-trijumf i tragedija” u Podgorici

Copy of k2_naslovnicaU organizaciji Visokogoraca Crne Gore i KIC-a, u srijedu 8. aprila 2015. godine u KIC-u “Budo Tomović” u multimedijalnoj sali sa početkom u 19 h biće održana promocija knjige K2-trijumf i tragedija, autora Stipe Božića. O knjizi će govoriti Milan Radović, alpinista i publicista i autor koji će publiku knjigom i filmom provesti kroz najtežu avanturu u svojoj bogatoj alpinističkoj karijeri.

STIPE BOŽIĆ, pisac, fotograf, filmski snimatelj i reditelj iz Splita, jedan je od najuspješnijih hrvatskih i svjetakih alpinista. Popeo se na 3 najviša vrha na svijetu: Mont Everest (8850 m), K2 (8611 m) i Kančenčungu (8586 m). Takođe, ispenjao je najviše vrhove svih sedam kontinenata i mnoge druge svjetske planine i teške i nepristupačne stijene. Na skijama je stizao na sjeverni pol. Režirao je više od 100 dokumentarnih filmova. Filmovi su mu nagrađivani na raznim festivalima.

K2 –trijumf i tregedija, nova knjiga Stipe Božića potresna je i dramatična  priča o njegovom usponu na najtežu i najsmrtonosniju planinu svijeta, koji se nakon dostizanja vrha pretvorio u grčevitu borbu za preživljavanje. Božić je autor više knjiga, ali u ovoj je donio pripovijest o svom najdramatičnijem penjačkom iskustvu koje ga je dovelo do krajnjih granica fizičke i psihičke izdržljivosti.

Jedinstvena je prilika da u našem gradu čujemo legendu svjetskog alpinizma i podijelimo njegovo iskustvo koje decenijama prenosi kroz svoje zapise, knjige i filmove.

Dobro došli!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.