Veče malih planinara u Delta city-ju

aSa zakašnjenjem prenosimo atmosferu sa akcije posvećene najmlađim planinarima održane u šoping molu Delta city 23. aprila u organizaciji našeg kluba, Blue Coach kompanije i uz podršku kompanija Bravera Sport vision i Swisslion Takovo.

U dvosatnom druženju planinara našeg kluba sa najmlađim potencijalnim planinarima i njihovim roditeljima u centralnom dijelu Delte stvorena je atmosfera povjerenja, srdačnosti i sreće koja je ispunjavala šoping mol a koju mogu da proizvedu samo djeca i prijatelji planina i prirode. Cilj je bio promocija zdravih stilova života i približavanja planina i outdoor aktivnosti djeci koja su navikla na urbane uslove života i kojima roditelji zbog savremenih uslova življenja nijesu u mogućnosti da pruže zadovoljstvo koje pruža boravak u prirodi.

Uz muziku i igru najmlađi su bili u prilici da dobiju osnovna saznanja o planinama, planinarenju, opremi, kako je to spavati u vreći i šatoru, kako se kretati u planini i stijeni, kako se kretati uz uže i slično.

Organizovano je više kreativnih radionica i takmičenja u kojima su najbolji dobili prigodne nagrade. Najmlađi posjetioci su dobili slatkiše i sokove, ali im je najzanimljivije bilo da isprobaju specijalne rukavice, cipele, vreće za spavanje, pojaseve i druge dijelove opreme.

Tokom večeri, zainteresovani su se upisali za nastavak druženja koje će biti organizovano tokom juna na katunu Štavna na Komovima. Tada će najmlađi i njihovi roditelji uživati u jednom od najljepših prirodnih ambijenata naše zemlje.

bOvom akcijom naš klub je još jednom pokazao da je društvena odgovornost jedna od stvari po kojima  se razlikujemo od drugih klubova. Naša mislija je prenošenje znanja i iskustava, a najbolje je kad se planina zavoli od malih nogu.

Naravno, ovo nije jedina akcija koju će Visokogorci imati u cilju promocije planinarstva. Otpočeli smo sa realizacijom projekta „Škola mladih visokogoraca“ u osnovnim i srednjim školama u Podgorici a nastavljamo saradnju sa JU „Kakarcka gora“ gdje dajemo svoj doprinos rehabilitaciji i resocijalizaciji njihovih klijenata. Obećavamo osmišljavanje sličnih akcija i u budućem periodu.

Zahvaljujemo Blue Koach komapniji na sugestijama, idejama, saradnji i pomoći u organizaciji Večeri malih planinara.

Veče malih planinara

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.