Bablji zub i Stolovi (17–19.06.2011.)

Neko bi rekao da smo baš navalili da posjećujemo Bablji Zub ove godine, ali ovo je tradicionalna tura našeg starog kluba na kojoj je uvjek bio dobar provod i za koji nas vežu lijepe uspomene. Tako da smo se riješili da malo evociramo uspomene i ovaj vikend provedmo sa drugarima/cama iz Komova.

Uspon: Sinjajevina- Bablji zub 2277 mnv, Stolovi

Datum:17-19 jun 2011

Organizator: PSK Komovi

Vodič: Igor Stojović

Učesnici 20 planinara iz Komova, Gorice i Visokogoraca  (Aleksandar Đajic, Boris Čelebić)

 U petak popodne stižemo u Gornje Lipovo i produžavama nekih 40 minuta pješke do Katunina. U Kolašinu nas je uhvatio jak pljusak ali srećom stao je kad smo stigli do kuća Dulovića u Lipovu. Dobar dio puta se ide po visokoj travi koja je bila nakvašena tako da smo na Katunine stigli mokrih nogavica i rukava. Slijedi postavljanje kampa i druženje do kasno u noć. Potom rano ustajanje i oko 6  h polazak ka vrhu dobro poznatom stazom. Ostadoh sa Duškom da sačekamo Anu i Nemanju i ubrzanim hodom nastavismo ne bi li stigli ekipu. Ni malo naivna grupa, dobro smo se namučili da ih stignemo pred početak najtežeg dijela na stazi kako bi ga prošli zajedno. Vremenske prilike su bile dobre a dobro se i išlo, do vrha nismo imali problema, a cijelo vrijeme atmosfera toliko čista da su slike bile vrhunske. Maganik je izgledao kao da nam je ispred nosa.  Nakon popetog vrha, Đaja, Milijana, Duško i ja produžismo ka Stolovima.

Uveče malo frizbija, malo rvanja, logorska vatra i Ivanov bućkuriš od povrća i kobasice. Opet ostasmo do kasno uz vino, pivo i svašta ponešto. U nedelju ja, Duško i Milijana morasmo rano za Podgoricu, neko zbog svadbe neko zbog zuba, a ostala ekipa osta da uživa i odmara se na Katuninama.

 Boris Čelebić

 

Bablji zub i Stolovi, 17-19.06.2011.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.