Bjelasički maraton 2017-rezultati

U subotu 18. februara 2017. godine održana je avanturistička trka pod nazivom „III Winter Adventure Race-Bjelasički maraton 2017” u organizaciji našeg kluba.

Na trci u tri discipline (krplje, nordijske skije u turne skije) učestvovala su 47 takmičara, 37 muškaraca i 10 žena. Staza je bila zajednička, dužine oko 19 km i visinske razlike oko 900 metara. Na stazi je bilo postavljeno 5 kontrolnih tački i takmičari su imali zadatak da prođu pored svake od kontrola i stignu na cilj koji je bio na skijalištu Jezerine kao i start. Stanje snijega ove godine je bilo povoljno za takmičare, ali je vremenska situacija u višim predjelima bila otežavajuća. Zbog niske oblačnosti, takmičarima nije bilo lako pronaći kontrolne tačke. Ali, i to je sastavni dio i izazov avanturističke trke. Takmičenje je proteklo u najboljem redu, bez ijednog incidenta i sa potpunim poštovanjem propozicija od strane svih takmičara. Takmičarski duh je bio na najvećem nivou a konkurencija izuzetno jaka o čemu svjedoče pobjednička vremena. Na kraju takmičarskog dana, organizovali smo druženje i dodjelu pobjedničkih priznanja u kolašinskom restoranu “Planinar” čime je okončana manifestacija koja će dobiti tradicionalni karakter, a, nadamo se i svoje pristalice iz regiona i šire.

Apsolutni pobjednik trke je Željko Pejović iz kolašinskog Hajlandera koji je na turnim skijama stazu prešao za 2 sata 42 minuta i 07 sekundi, što je značajno popravljeno vrijeme u odnosu na prošlogodišnjeg pobjednika skoro za sat vremena. Pobjednički finiš je bio spektakularan jer je Pejović uspio da pobijedi Dušana Bazića sa Kopaonika u foto finišu, iako je ovaj vodio gotovo cijelu trku.

Organizaciju trke pomogli su i finanisrali: Ministarstvo sporta kroz finanisranje projekta na Konkursu za sufinanisranje projekata sportskih subjekata, kao i sponzori i prijatelji: GRAWE osiguranje, Turistička organizacija Kolašina, Planinarski savez Crne Gore, Ski centar ,,Kolašin 1450,,, Crveni krst Kolašin, Turistička agencije ,,Explorer” i ,,Ekotrus” iz Kolašina, Planinarski klub Bjelasica, Društvo prijatelja Kolašina, dizajn studio ,,Radna soba” i Kolašin resort-vila Drijenak.

U nastavku objavljujemo rezultate takmičara po disciplinama i kategorijama:

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.