Bjelasički maraton-rezultati

startU subotu 27. februara 2016. godine održana je avanturistička trka pod nazivom „II GRAWE Winter Adventure Race-Bjelasički maraton 2016” u organizaciji našeg kluba i uz podršku generalnog sponzora kompanije GRAWE osiguranja. Takmičenje je opravdalo ideju da se na crnogorskoj ljepotici Bjelasici organizuje prva zimska avanuristička trka koja će, pored sportskog i takmičarskog imati i turistički karakter.

Na trci u tri discipline (krplje, nordijske skije u turne skije) učestvovala su 54 takmičara, 41 muškarac i 13 žena. Staza je bila zajednička, dužine oko 19 km i visinske razlike oko 900 metara. Na stazi je bilo postavljeno 5 kontrolnih tački i takmičari su imali zadatak da prođu pored svake od kontrola i stignu na cilj kojin je bio na skijalištu Jezerine kao i start. Dan prije takmičenja je pao novi snijeg i omogućio da kompletno takmičenje protekne u zimskom ambijentu. Povremeni vjetar i magla na pojedinim djelovima staze i periodima dana učinili su da se zadovolji i drugi karakter takmičenja a to je avantura i snalaženje u prirodi. Takmičenje je proteklo u najboljem redu, bez ijednog incidenta i sa potpunim poštovanjem propozicija od strane svih takmičara. Takmičarski duh je bio na najvećem nivou a konkurencija izuzetno jaka o čemu svjedoče pobjednička vremena. Na kraju takmičarskog dana, organizovali smo druženje i dodjelu pobjedničkih priznanja u kolašinskom restoranu “Planinar” čime je okončana manifestacija koja će dobiti tradicionalni karakter, a, nadamo se i svoje pristalice iz regiona i šire. Ove godine su učestvovali takmičari iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i SAD-a.

Apsolutni pobjednik trke bio je Aco Popović iz PK Bjelasica iz Kolašina koji je na nordijskim skijama stazu prešao za 3 sata 36 minuta i 04 sekunde.

Kao organizatori ove manifestacije dijelimo zadovoljstvo sa sponzorima koji su prepoznali značaj ovakvog takmičenja, na prvom mjestu GRAWE osiguranja, i konstatujemo da Crna Gora i njene planine u zimskim (kao i ljetnjim) uslovima pružaju sjajne mogućnosti za razne vrste outdoor aktivnosti i takmičenja u avanturističkim i ekstremnim sportskim disciplinama.

Trku su, osim generalnog pokrovitelja kompanije GRAWE, podržali i Turistička organizacija Kolašina, Planinarski savez Crne Gore, Ski centar ,,Kolašin 1450,,, Crveni krst Kolašin, Turističke agencije ,,Explorer” i ,,Ekotrus”, Planinarski klub Bjelasica, Društvo prijatelja Kolašina, Apartmani Mirović i Lux i dizajn studio ,,Radna soba”.

U nastavku objavljujemo rezultate takmičara po disciplinama i kategorijama:

Krplje muškarci1

Krplje žene1Nordijske muškarci1

Nordijske žene1

Turne muškarci1

Bjelasički maraton-rezultati

 

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.