Kilimandžaro 2011.

Naš klub nastavlja sa usponima na najviše svjetske vrhove. Ovoga puta u pitanju je Kilimandžaro, a najviši vrh Afrike pokušaće da dosegne naša Tanja Pavličić.

Najuspješnija crnogorska planinarka, član Upravnog odbora Visokogoraca, Tanja Pavličić priprema se za ekspediciju na Kilimandžaro 5895 m/nm, najviši afrički vrh. Ona će, zajedno sa članicama PSK Cmiljače iz Bijelog Polja, Zehrom Balić i Ivonom Jočić, od  15. do  30. januara učestvovati u ekspediciji na Kilimandžaro u organizaciji Kluba ekstremnih sportova Pozitiv iz Beograda. Tanja Pavličić je do sada popela Damavand, Ararat, Elbrus, Mon Blan (visinska tačka Valot) i Akonkagvu (6962 m).

Očekujemo da će naš klub nastaviti sjajni niz uspjeha. Uprkos činjenici da naš klub nema adekvatnu podršku državnih institucija zaduženih za poslove sporta, uprkos činjenici da nam u ovoj godini, pored dominacije u konkurenciji, nije prošao ni jedan projekat, Visokogorci nastavljaju sa svojom misijom. Kilimandžaro neće biti jedina ekspedicija tokom 2011. godine našeg kluba. Otom, potom.

Tanja, Zehra i Ivona srećno!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.