Lovćenski maraton 2011.

Dana 21. maja, u organizaciji cetinjskog PD Kapetan Angel održan je planinarski maraton „Lovćen 2011.“. U sjajno organizovanoj manifestaciji naš klub je postigao zapažene rezultate.

Na maratonu su učestvovala mnoga planinarska društva, organizacije i pojedinci. Bilo je tu djece, planinara, rekreativaca, sportista profesionalaca, izviđača, pripadnika specijalnih jedinica vojske i policije. Takmičili su se na tri staze: 7 km, 20 km i 37 km.

Na startu najteže staze duge 37 km i sa visinskom razlikom od 1600 m, među 65 takmičara našlo se 5 visokogoraca: Jelena Petković, Milijana Đeković, Dušan Bošković, Aleksandar Đajić i Boris Čelebić. Iako naši takmičari nisu poznavali stazu, postigli su odličan rezultat. Svi su stigli na cilj, što nije uspjelo značajnom broju takmičara. Jelena je apsolutni pobjednik u ženskoj konkurenciji, a Boris i Đaja su na cilju bili u ukupnom plasmanu šesti odnosno sedmi. To im je bilo dovoljno da  u svojim kategorijama osvoje dva druga mjesta: Boris u konkurenciji do 35 god, a Đaja u konkurenciji seniora.

Kako ističu naši takmičari, organizacija maratona je bila perfektna. Staza je bila dobro markirana, na kontrolnim tačkama postavljena su osvježenja a za pobjednike su obezbijeđene medalje i pokloni.

Sve čestitke organizatoru, svim takmičarima, a posebno pobjednicima. Vidimo se i sledeće godine u još većem broju.

Lovćenski maraton

One comment on “Lovćenski maraton 2011.

  1. Batric says:

    Čestitke svima od mene. Pogotovo Jeleni koju sam upoznao na vrhu Vojnika.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.