MEĐUNARODNI FOTOGRAFSKI NATJEČAJ

POGLED U RAJ
TRADICIONALNA IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE

HPD Mosor organizira međunarodni fotografski natječaj “Pogled u raj” koji je otvoren za sve profesionalne i amaterske fotografe starije od 18 godina.
Riječ kustosa:
„Lav Nikolajevič Tolstoj kaže da je sreća biti sa prirodom, gledati je i s njom govoriti. Prava je sreća kada raj pronađemo na Zemlji. Svatko od nas ima svoju viziju i poimanje nadrealne ljepote i doživljaja. Raj je uzvišen, razmišljamo o njemu kao misterioznom i smirujućem mjestu bez obzira na religioznost. Mnogi filozofi smatraju da je raj stanje svijesti koje se može ostvariti i za čovjekovog ovozemaljskog života. Boravak u planinama predstavlja iscjeljujuće i opuštajuće iskustvo jer smo tada najbliži nebu. Planinarima je to sam pogled na staze, vrhove, obzor i sve ljepote koje priroda nudi; speleolozima igra svijetla i sjene te otkrivanje podzemnog života; alpinistima naočigled nemogući uvjeti na ledenjaku ili u vertikalno postavljenoj stijeni.
Pozivamo vas da se sa svojim radovima prijavite na natječaj i da nam ponudite vlastitu interpretaciju pogleda u ovozemaljski raj: prirodu, planine, špilje, vremenske (ne)pogode koje ste doživjeli boraveći u planinskim krajevima te vama posebnim događajima.“
Kustos: Josipa Kuzmanić

Svaki autor/autorica na natječaj može poslati 5 fotografija.
Fotografije mogu biti izvedene u kolor ili crno-bijeloj tehnici, no nije dopušteno stavljanje potpisa autora na fotografije.
Fotografije za upload moraju biti:

  • 3000 pix po dužoj stranici (300 dpi)
    • spremljene kao JPEG na kvalitetu 10
    • fotografije moraju biti bez logotipa i okvira
    • fotografije ne smiju biti veće od 5 MB
  • prijave se šalju do 15. Studenog 2020. na e-mail: foto.hpd.mosor.split@gmail.com

O pobjednicima odlučuje žiri u sastavu:

Andrea Musa (akademska slikarica)
Stipe Božić (alpinist, snimatelj, redatelj)
Dalibor Prančević (prof. povijesti umjetnosti)
Valentino Bilić Prcić (fotograf)

Fotograf svojom prijavom potvrđuje da je ovlašten pristupiti natječaju “Pogled u raj” te da će poštivati pravila Natječaja i ostalih prava vezanih za autorstvo i vlasništvo prijavljenih radova, moralnih i copyright prava, prava prikazanih osoba, imena, zaštićenih žigova i drugih umjetničkih radova na slici te da nije potrebno nikakvih dodatnih uvjeta ili dozvola za objavljivanje tih fotografija.
Fotograf svojim sudjelovanjem daje organizatorima predmetnog fotografskog natječaja neopozivo i neograničeno pravo korištenja prijavljenih fotografija, i to bez bilo kakve naknade u svrhu promocije natječaja „Pogled u raj“. Time fotograf pristaje na vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno izlaganje svojih prijavljenih fotografija na izložbi, reproduciranje izloženih fotografija za potrebe marketinga i promocija, diskusija, objavljivanja na web stranicama, priopćenjima za javnost, specijaliziranim publikacijama, društvenim mrežama, te ostalim medijima , u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili inom medij u svrhu promocije ovog natječaja i organizatora natječaja “Pogled u raj“.
Svojim sudjelovanjem fotograf potvrđuje i da učitane fotografije ne podliježu pravima trećih strana; posebice da se sve prikazane osobe slažu s navedenim korištenjem i da se time ne krše prava zaštite osobnih podataka trećih strana. Svi radovi objavljeni u sklopu Natječaja moraju biti slobodni od prava trećih strana te drugih prava vezanih uz intelektualno vlasništvo, pravo na privatnost, pravo na upotrebu osobne fotografije, itd. Organizatori Natječaja nisu odgovorni za bilo koja potraživanja trećih strana vezano uz kršenje takvih prava.
Organizatori su slobodni, prema vlastitoj diskreciji, diskvalificirati poslane radove koji bi mogli predstavljati kršenje takvih prava te onemogućiti sudjelovanje fotografa koji je te radove poslao.
Prijavom na fotografski natječaj „Pogled u raj“ i slanjem fotografija autor/autorica daje suglasnost organizatorima za prikupljanje, obradu i pohranu osobnih podataka u svrhu provedbe natječaja i organizaciju izložbi. Podaci će se koristiti za identifikaciju fotografija te za obavijesti o rezultatima natječaja te otvaranju izložbe. Prikupljeni podaci neće biti prosljeđivani trećim osobama.

 

Sretno sudjelovanje ☺

Tim Foto sekcije HPD Mosor 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.