Obavještenje za posjetioce Mrtvice

12986965_1690389234546423_9134859555191962001_nSa proljećem je počela sezona posjeta kanjonu Mrtvice, jednom od najljepših i najposjećenijih kutaka prirode kod nas. Naš klub ima domaćinstvo nad ovom stazom tako da smo se postarali da stazu, nakon zime dovedemo u stanje koje omogućava nesmetan prolazak i uživanje. Organizovali smo radnu akciju kojom smo iskrčili zarasle djelove, uklonili popadala stabla u kanjonu i markirali dio staze od ušća Mrtvice u Moraču do ulaza u sam kanjon.

Zbog nekih problema koji su turistima prošle sezone pravila dvojica mještana želimo da obavijestimo sve posjetioce da nijedan metar staze ne prolazi preko privatnih imanja i niko od mještana nema pravo da naplaćuje bilo kakav prolaz ili da pravi bilo kakve probleme, ukoliko koristite markiranu stazu.

Koristimo priliku da podsjetimo sve one koji namjeravaju proći ovu stazu da se, prema kategorizaciji, radi o zahtjevnoj stazi jer ima detalja na koje treba obratiti pažnju.

Svim ljubiteljima prirode i posjetiocima kanjona želimo ugodan boravak i uživanje u jedinstvenim ljepotama kanjona Mrtvice.

15. maj 2016.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.