Pestingrad (21.04.2013.)

bPrijateljski planinarski klub „Pestingrad“ iz Kotora proslavio je jubilej 10 godina od osnivanja. Prisustvovali smo njihovom jubileju koji je bio prilika da se vidimo i družimo sa planinarima iz mnogih klubova i upoznamo nove zaljubljenike planinskih visina.

Datum: subota, 21.04.2013. god;

Tura: Njeguši-Pestingrad;

Učesnici: Marko Rešetar, Mina Minić, Savić Glendža, Dušan Bošković, Aleksandar Đajić i Milan Radović;

Po prirodi našeg interesovanja, naši usponi se vrše u malom krugu planinara i to uglavnom naših članova, posebno tokom zimske sezone. Zato nas je obradovao poziv iz prijateljskog PK Pestingrad iz Kotora da prisustvujemo obilježavanju desetogodišnjice postojanja ovog kluba jer je to bila prilika da se „socijalizujemo“. Neko autom a neko motorom, odlazimo na Njeguše gdje je domaćin zakazao okupljanje učesnika pohoda i proslave. Pristiglo je oko 170 učesnika iz mnogih klubova iz Crne Gore i Dubrovnika. Atmosfera je već na početku zračila pozitivnim vibracijama i najavljivala dobru zabavu. Tura je za visokogorske prilike bila lagana šetnja, ali zato je pogled očaravao. Pogled sa Pestingrada na Bokokotorski zaliv je jedinstven i preporučujem ga svim zaljubljenicima ne samo planinarenja već prirode uopšte. Poseban ton pogledu na Kotor davala su dva kruzera koji su se zatekli u zalivu, jedan u samoj luci i drugi nasred kotorskog zaliva.

Po povratku na „početni položaj“ dočekuju nas ljubazni domaćini sa ukusno spremljenim ručkom i hladnim točenim Nikšićkim pivom. Uz pivo lakše poteknu priče, sjećanja, emocije, druženje je sadržajnije i ljepše. Pivo je i jedan od lajt motiva nezvanične himne Visokogoraca tako da se uvijek obradujemo ovom čarobnom napitku posebno nakon planinarske ture. Pa iako ona nije naročito zahtjevna.

Sve u svemu, bio je ovo jedan kvalitetno proveden dan u prirodi. A svaki dan proveden u prirodi čist je dobitak.

Domaćinima zahvaljujemo na pozivu, na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji.

Milan Radović

Pestingrad 21.04.2013.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.