Potpisan sporazum o saradnji

Copy of Visokogorci   (3)Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica i planinarski klub „VISOKOGORCI CRNE GORE“ danas su u prostorijama Javne ustanove potpisali sporazum o saradnji.

Ovim sporazumom planirano je da se za klijente Javne ustanove, na jedan profesionalan način, vođen od strane iskusnih planinara ovog kluba, organizuju pješačke ture, planinarenja i drugi zajednički programi u oblasti sposrtsko-rekreativnih aktivnosti. Takođe, predviđeno je i organizovanje predavanja i projekcija sa temom planinarenja i zaštite prirode, sa ciljem da se kod klijenata Javne ustanove podstakne želja za aktiviranjem u ovoj oblasti, a što svakako doprinosi kvalitetu oporavka.

Kroz ovakve aktivnosti, visokogorci Crne Gore pokazuju društvenu odgovornost, te proširuju polje svoje djelatnosti u domenu društveno – odgovornog rada.

Jedna od prvih aktivnosti koje slijede nakon potpisivanja sporazuma sa Javnom ustanovom je markiranje pješačke staze i organizovanje šetačke ture do Meduna, sa posjetom muzeju Marka Miljanova.
Ovakvim programskim aktivnostima, klijentima Javne ustanove omogućava se unapređenje sadržaja tretmana, te kvalitetno ispunjavanje vremena u prirodnom okruženju, a samim tim i podržavanje zdravih stilova života i obrazaca ponašanja, što predstavlja jedan od važnih segmenata u tretiranju bolesti zavisnosti.

Nakon potpisivanja sporazuma o saradnji, koji su potpisali predsjednik planinarskog kluba Dragan Bulatović i direktor Javne ustanove Aleksandar Radinović, održana je prezentacija o aktivnostima i dostignućima visokogoraca Crne Gore, što je na klijente i zaposlene iz JU ostavilo impresivan utisak.

Na kraju, svi prisutni su imali priliku da pogledaju kratak film o usponu crnogorskih visokogoraca na jedan od najimpozantnijih i najsurovijih planinskih vrhova na svijetu – Manaslu, Himalaji.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.