Promocija staze Marka Miljanova

Copy of Pozivnica-staza Marka Miljanova-page-001U organizaciji Planinarskog kluba “Visokogorci Crne Gore” i Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori, uz podršku Fonda za razvoj Kuča, sjutra 16.05.2015. godine će biti organizovana promotivna šetnja stazom Marka Miljanova koju smo nedavno uredili i označili.

 

Program manifestacije:

08,00 h – okupljanje u JU Kakaricka gora;

08,10 h – pozdravno obraćanje direktora JU i predsjednika Visokogoraca;

08,30 h – otvaranje staze;

08,45 h – polazak u šetnju stazom;

10,00-10,30 h – dolazak učesnika na Medun;

11,00 h – obilazak tvrđave i muzeja Marka Miljanova;

12,00 h – pozdravni govor predsjednika Fonda za razvoj Kuča;

12,10 h – svečani koktel;

staza

Staza Marka Miljanova je atraktivna pješačko-rekreativna staza u blizini Podgorice. Vodi od Doljana (4,5 km od centra Podgorice) od spomenika Đoku Miraševiću do Meduna. Staza je dužine 7 km u jednom smjeru sa visinskom razlikom od 550 m. Postoje dva kraka koja se razdvajaju kod Peute vode i spajaju ponovo iznad Gornje Vrbice tako da može imati kružni karakter. Jednim dijelom vodi rimskim putem koji je povezivao Duklju i Meteon. Ovom stazom je Vojvoda Marko Miljanov silazio kao prvi gradonačelnik Podgorice.

Očekujemo da će staza biti posjećena i pozivamo Podgoričane koji vole prirodu i preferiraju zdrave stilove života da dolaze u šetnju ovom stazom sa koje se pruža najljepši pogled na Podgoricu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.