Prva brdska trka u Podgorici, Radović drugi

U Podgorici je, u organizaciji „Net Active“-a kojom koordinira odred izviđača „Njegoš“, 21. oktobra održana prva brdska trka „Podgorica 2017“. Organizaciju ovog, za naš grad nesvakidašnjeg takmičenja su pomogli NVO „Naša akcija“, Udruženje ljubitelja Gorice i prirode i naš Klub. Trku, u kojoj je učestvovalo 18 takmičara podržali su: Klub ljubitelja prirode pub “Kota 601”, Turistička organizacija Podgorice, Ministarstvo sporta, kompanija Okov, online shop Kukica, Fotografisime, „Šivenje i štampa Podgorica“, Crveni krst Crne Gore.

Staza, dužine 14 km, vodila je od starta kod gradskog stadiona (Kota 601) preko brda Gorica, Malog brda i Veljeg brda do cilja na Marezi. Pobjednik trke je Slavoljub Miladinović iz AK „Podgorički maraton” sa vremenom 1h 24min. Drugo mjesto je zauzeo predsjednik našeg Kluba Milan Radović sa vremenom 1h 29min a treće Mirko Milošević sa vremenom 1h 29min.

Ovaj projekat, koji ima ambiciju da postane tradicionalan, na jedinstven način objedinjuje primjenu zdravih i kreativnih aktivnosti u cilju promovisanja sporta kao i predstavljanja zanimljivih prirodnih resursa Podgorice našim sugrađanima i gostima iz regiona.

Planinsko trčanje je sve popularnija disciplina u svijetu pa i regionu u kome već postoje asocijacije koje ga promovišu i brojna takmičenja. Ovaj aktivnost predstavlja spoj atletike i planinarenja odnosno sporta i prirode što ga u velikoj porodici sportova izdvaja kao jedan od najzdravijih za psiho-fizičko zdravlje.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.