Roganović na maratonu ispod 3,5 h

Na 24. Podgoričkom maratonu, najvećoj sportskoj manifestaciji u Crnoj Gori, održanom 29. oktobra 2017. naš Klub je, kao i ranijih godina bio značajano zastupljen. U najtežoj atletskoj disciplini, maratonu, imali smo jednog takmičara Filipa Roganovića a u polumaratonu trojicu: Ivana Femića, Milana Radovića i Borisa Čelebića.

Filip Roganović je na 42 km ostvario izuzetno vrijeme 3:28:59 i zauzeo 37 mjesto u ukupnom plasmanu od 115 takmičara koji su završili trku. Kako je maratonska trka ujedno i prvenstvo Crne Gore, Roganović je u ovoj konkurenciji zauzeo 13 mjesto.

U polumaratonskoj trci Ivan Femić je ostvario vrijeme 1:40:21 i zauzeo 59. mjesto u ukupnom plasmanu odnosno 33. mjesto od crnogorskih takmičara. Milan Radović je trasu od 21 km istrčao za 1:40:44 i osvojio 63 mjesto u ukupnom plasmanu, odnosno 34. mjesto od crnogorskih takmičara a Boris Čelebić sa vremenom 1:42:33 zauzeo je 68. mjesto, odnosno 37. mjesto od crnogorskih takmičara.  Ako se uzme u obzir da je u polumaratonu 207 dugoprugaša završilo trku od čega je bilo 115 takmičara u crnogorskoj konkurenciji, te da atletika nije naša prioritetna sportska disciplina, jasno je da je ovo fantastičan uspjeh za naš Klub. Svi naši takmičari su popravili lična vremena postignuta na ranijim maratonima. 

Naš četveročlani tim, odmah nakon ovog takmičenja počinje pripreme za Prvi Beogradski polumaraton koji će biti organizovan 3. decembra ove godine. Naravno, planine neće biti zaobiđene jer smo mi, prije svega planinari u kome takmičenje nije motiv.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.