„Stazom Veljka Vlahovića“

Pozivnica Stazom V. Vlahovica-page-002Pozivamo sve planinare i ljubitelje prirode da nam se pridruže na planinarskoj turi „Stazom Veljka Vlahovića“, od kanjona Platije do rodne kuće V.Vlahovića u selu Trmanje koju ćemo realizovati u subotu 03. septembra 2016. god. Okupljanje učesnika pohoda je u mjestu Abisinija na samom ulazu u kanjon Platije, na magistralnom putu Podgorica-Klašin, kod info table u 9 h. Za učesnike koji nemaju sopstveni prevoz, obezbijeđen je autobuski prevoz iz Podgorice i Kolašina. U Trmanju, organizator je obezbijedio hranu i osvježenje kao i bogat kulturno-umjetnički program.

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite, kao i tražite eventualno dodatne informacije na e-mail: info@pscg.me ili na tel. 067 535 516 (Ivanović Tatjana).

Program manifestacije:

8:00  Prvo okupljanje ispred hotela “City” (bivši Ljubović) u Podgorici i polazak autobusa sa učesnicima;
9:00  Drugo okupljanje u kanjonu Platije na Abisiniji – 209 mnv (magistralni put Podgorica – Kolašin, oko 33 km od Podgorice) i početak uspona;
12-13:00  Dolazak do spomen kuće Veljka Vlahovića na Trmanju – 996 mnv;
13-14:00  Pozdravne riječi i kulturno-umjetnički program;
14-15:00  Ručak i osvježenje;
15:00  Povratak nazad do Abisinije;
18:00  Polazak autobusa sa Abisinije za Podgoricu;

Dužina staze je 7,7km sa visinskom razlikom od 811 m. Staza spada u srednje tešku do zahtjevnu planinsku stazu.

Organizatori planinarske manifestacije i ove godine su: Planinarski savez Crne Gore, Klub vojnih planinara „Kapetan“, Visokogorci Crne Gore, SRD „Montenegro tim“ i SRD „Pivara Trebjesa“.

Dobro došli!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.