Tri medalje za Visokogorce

U Kruševicama kod Šavnika je, u subotu 19 maja 2018. god održano Sedmo otvoreno prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju i drugi bacački miting „Memorijal Ing Vukašin Žižić“ Atletska manifestacija je održana u organizaciji AK Nikšić, pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Crne Gore i porodice Žižić.

Na prvenstvu je, i ovoga puta, bio zastupljen naš Klub sa standardnom postavom. I kao i ranije, nastup je bio više nego uspješan u konkurenciji najboljih srednjeprugaša i dugoprugaša iz Crne Gorei Srbije. Na izuzetno zahtjevnoj stazi dugoj 12 km sa 900 m visinske razlike, u kategoriji Vojska i policija naš takmičar Filip Roganović je zauzeo prvo mjesto sa vremenom 1:43,06 a Milan Radović srebrenu medalju sa vremenom 1:47,34. U kategoriji rekreativke Tanja Pavličić je zauzela treće mjesto. Trku je uspješno završio i naš takmičar Boris Čelebić.

Pobjednici trke su bili crnogorska olimpijka Slađana Perunović u ženskoj i prvak Crne Gore u maratonu u muškoj konkurenciji Miloš Dragović. Trčao je i Kristijan Stošić iz Srbije, pobjednik ovogodišnjeg Beogradskog maratona kao i Dragoljub Koprivica, prošlogodišnji pobjednik u planinskom trčanju.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.