Trka “Mostar outdoor”

MostarOutdorNaši prijatelji iz HPD Prenj 1933. organizuju zanivljivu takmičarsku manifestaciju pod nazivom “Mostar outdoor”. Predstavljamo vam propozicije takmičenja, ukoliko je neko zainteresovan može se prijaviti i učestvovati na ovom takmičenju.

Propozicije brdskobiciklističke-trekking i trekking utrke Mostar Outdoor

ORGANIZATOR: HPD Prenj 1933 Mostar i BK Mostar
DATUM UTRKE: Nedjelja, 27.10.2013.
MJESTO STARTA: Bogodol, Planinarski dom „Planinarski kutak“ (800 mnm)
KATEGORIJE:
• Kombinirana – brdski biciklizam i trekking
• Trekking
• Rekreativna

Kombinirana kategorija namjenjena je biciklistima i planinarima s dobrom kondicijskom spremom. Staza je duga ukupno 22 km, od čega je 18 km planinska biciklistička staza – makadamski put čije su pojedine dionice u lošem stanju, koji se ne koristi za promet, te planinarske staze u dužini od 4 km. Ukupni uspon staze je približno 1050 metara.

Trekking kategorija namjenjena je planinarima dobre i prosječne kondicijske spreme. Staza je označena planinarska staza duga 8 km s ukupnim usponom od 1100m, a putanja je od planinarskog doma do najvišeg vrha Čabulje, Velike Vlajne.

Rekreativna kategorija namijenjena je rekreativcima izletnicima i planinarima osrednje kondicijske spreme. Ova kategorija nije natjecateljskog karaktera i nije fizički zahtjevna. Staza je duga 6 km i počinje od planinarskog doma, a završava na lokvi Gondžuša ispod Velike Vlajne. Ukupan uspon je približno 600m.

OSTALI PODACI BITNI ZA SUDIONIKE:

Startnina: 10.00 KM za kombiniranu i trekking kategoriju, dok je rekreativna besplatna.
Vrijeme starta utrka: za kombiniranu kategoriju je u 11.00 sati, a za trekking i rekreativnu u 09.00 sati

Podjela startnih brojeva: Za trekkin kategoriju je u 08:30h, a za kombiniranu je u 10:00h.
Ocjenjivanje natjecatelja: U svakoj od utrka, pobjednik utrke je onaj sudionik koji stazu ispravno prođe za najkraće vrijeme.

Prijave: za trekking kategoriju brojeve je moguće preuzeti do 08:30h, a za kombiniranu do 10:00h na dan utrke, a prijave za utrku poželjno je poslati ranije organizatoru na mail prenj1933@gmail.com ili na tel. 00387/63318232, tel. 00387/63313940.

Osiguranje na stazi: HGSS Mostar

NAGRADE: Plakete za prva tri mjesta i novčane nagrade u iznosu od:
1. mjesto 150,00 KM + varijabilni dio
2. mjesto 100,00KM + varijabilni dio
3. mjesto 50,00 KM + varijabilni dio
Varijabilni dio nagrade ovisi o ukupnom broju učesnika i proporcionalan je tom broju.

TROŠKOVI: Organizator snosi troškove organizacije utrke, osiguranja staze, nagrada i jednog obroka i pića za sudionike natjecanja, a ostale troškove snose sami sudionici, odnosno klubovi iz kojih dolaze. Prije početka utrke organizator je za sve natjecatelje osigurao po jedan energetski napitak.

TEHNIČKE PROPOZICIJE: Trka se odvija po sljedećim propozicijama: svi natjecatelji moraju biti propisno odjeveni, nositi zaštitnu kacigu pravilno postavljenu i pričvršćenu, koristiti ispravne bicikle, na stazi se ponašati tako da ne ugrožavaju ni sebe ni druge i bez pogovora poštovati sva upozorenja dana od strane funkcionera, zaduženih od Organizatora, na startu, cilju i na pojedinim dijelovim staze. Budući da se radi o kombiniranoj utrci preporučena obuća je ona u kojoj se pored vožnje bicikla može ugodno hodati (tenisice ili spd s potplatom za hodanje), te vjetrovka za planinske uvjete.
OPĆI PROPISI: Startanje na utrci podrazumijeva da svi natjecatelji prihvaćaju ove propozicije i da se u potpunosti voze na osobnu odgovornost.

OSTALE ODREDBE: Organizator zadržava pravo izmjena i dopuna Propozicija, uz obavezu da s izmjenama blagovremeno upozna sportske direktore pojedinih klubova. Organizator ne snosi nikakve posljedice nastale usljed nepoštivanja propisa, kao ni za postupke natjecatelja prema drugim osobama.

Kontakt osobe ispred Organizatora:
Luka Mandić: 00387/63318232
Miroslav Mihalj: 00387/63313940
e-mail: prenj1933@gmail.com

SMJEŠTAJ: Planinarski dom “Planinarski kutak” u Bogodolu i prostorije HPD Prenj 1933 Mostar, odnosno HGSS-a, u Mostaru. Za spavanje u ovim objektima potrebno je ponijeti vreću za spavanje. Za rezervaciju smještaja kontaktirati organizatora.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.