Visokogorci kod premijera

Danas (26.07.2012.) je premijer Igor Lukšić primio petočlani tim Planinarskog kluba “Visokogorci Crne Gore” koji je sačinjavao ekspediciju “Denali 2012”. Ekspediciju na najviši vrh Sjeverne Amerike i najhladniju planinu svijeta, Denali na Aljasci sačinjavali su: Dr Dragan Bulatović, vođa ekspedicije, Milan Radović, Aleksandar Đajić, Boris Čelebić i Zoran Prljević, članovi ekspedicije. Trojica članova tima, Bulatović, Radović i Đajić su uspjeli 14. juna 2012. godine da dosegnu vrh Denalija visok 6194 metra, nakon dvadesetjednog dana borbe u najsurovijim uslovima koje jedna planina može da priredi alpinistima.

Tokom srdačnog i dužeg razgovora predsjednik našeg kluba Dr Dragan Bulatović je premijeru poklonio fotografiju sa prvog crnogorskog uspona naDenali, bilten ekspedicije kao i primjerak teksta o našoj ekspediciji objavljenog u  američkim dnevnim novinama “Fairbanks Daily News”. Članovi tima upoznali su premijera o toku ekspedicije kao i kontaktima koje smo ostvarili sa uglednim ljudima iz naše dijaspore na Aljasci. Takođe, upoznali smo premijera sa budućim planovima vezanim za ostvarenje projekta “Seven summits”, osvajanja preostala tri od sedam najviših vrhova sedam kontinenata, kao i projektima našeg kluba vezanim za poboljšanje planinske infrastrukture u crnogorskim planinama.

Premijer je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se crnogorska zastava po prvi put zaviorila na najvišem vrhu sjevernoameričkog kontinenta, kao i promocijom Crne Gore u svijetu kojoj doprinose ovakvi rezultati i izrazio divljenje postignutim uspjehom.   Sa posebnim interesovanjem je prihvatio projekte našeg kluba koji se odnose na izgradnju planinarskog doma i Centra za visokogorstvo i alpinizam u reonu planine Maganik kao i škole visokogorstva koju naš klub namjerava da organizuje u podgoričkim srednjim i osnovnim školama. Premijer Lukšić je obećao podršku budućim projektima našeg kluba. 

prijem kod premijera

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.