Visokogorci na pobjedničkom postolju

aNa V Lovćenskom planinskom maratonu, održanom 17. Maja 2015. godine, u organizaciji PK „Kapetan Angel“, Visokogorci Crne Gore su, već po tradiciji bili uspješni i sa 4 medalje se vratili sa ovog takmičenja.


Iako smo, ove godine, učestvovali sa manje takmičara nego ranije, maraton nije mogao proći bez naših članova na pobjedničkom postolju. U kategoriji mlađi dječaci, na stazi dužine 4 km, treće mjesto je zauzeo Nemanja Radović sa vremenom 23,10 min. U kategoriji starije djevojčice Jelena Radović je pobijedila na istoj stazi rezultatom 27,14 min.

U polumaratonskoj trci nismo imali takmičara, a na stazi 1, najtežoj disciplini-maratonu koja je obihvatala 5 lovćenskih vrhova sa 38 km dužine, u ženskoj konkurenciji Jelena Petković je osvojila srebrenu medalju sa rezultatom 08,43,24 h.Na istoj stazi u muškoj konkurenciji Milan Radović, rezultatom 5,36,13 h zauzeo je treće mjesto u konkurenciji mlađi veterani, odnosno šesto najbolje vrijeme, popravivši lični rekord za 28 minuta i klupski za 24 minuta.

I ovogodišnje takmičenje je proteklo u sjajnoj organizaciji Planinarskog kluba „Kapetan Angel“ sa Cetinja i takmičenje dobija epitet značajne sporstske manifestacije. Staza je bila dobro obilježena, kontrolne tačke pravilno postavljene i ukupni dojam je više nego pozitivan.Obzirom da je u konkurenciji bilo više takmičara iz različitih zemalja, maraton je ostvario i međunarodni karakter.

Lovćenski maraton 2015.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.