Vodičke usluge

Visokogorci Crne Gore profesionalno i odgovorno pružaju usluge vođenja planinarskih i kanjoning tura u Crnoj Gori. Vodiči su kopetentni planinari sa dugogodišnjim planinarskim i kanjoning iskustvom u svim uslovima, članovi kluba koji je najaktivniji planinarski klub u Crnoj Gori, posebno kada su u pitanju usponi u ekstremnim uslovima. Naši vodiči posjeduju sertifikate o nacionalnoj stručnoj kvalifikaciji Planinski vodič svih kategorija (A;B;C;D i E), kao i druge sertifikate iz oblasti vođenja i spašavanja.

 Planinarstvo

 Vodičke usluge za pojedince i grupe pružamo za sve crnogorske planine i u ljetnim i zimskim uslovima. Vodiči su vrhunski planinari-visokogorci sa višegodišnjim vodičkim iskustvom, najaktivniji crnogorski planinari, članovi našeg kluba koji izuzetno poznaju sve crnogorske planine.

Cijena usluga vođenja ture zavisi od brojnosti grupe, zahtjevnosti terena, vremena potrebnog za uspon i drugih okolnosti što se dogovara neposrednom pogodbom za svaku konkretnu akciju.

Zaintresovani nas mogu kontaktirati putem mail adrese i kontakata naznačenih u odjeljku „kontakt“ ili na telefone članova rukovodstva koji se nalaze u odeljku „o nama-rukovodstvo kluba“

 Kanjoning

Nevidio

 Kanjon Nevidio nalazi se u opštini Šavnik i jedan je od ljepših kanjona u Crnoj Gori. Prolazak ovim kanjonom omogućiće vam da uživate u divljoj i mističnoj prirodi, brzacima, vodopadima i skokovima od kojih su neki i oko 5 metara. Na pojedinim mjestima kanjon je širok manje od pola metra. Vrijeme koje je potrebno da se prođe ovaj kanjon je oko 3 stata sa svim zadržavanjima, plivnjem u prelijepim prirodnim bazenima i fotografisanju.

Kanjon je u ponudi jul, avgust i septembar.

Usluge vođenja kanjona obuhvata:

Po jednog vodiča na svakih 5 učesnika akcije,

Opremu: neoprenska odijela i kacige! (vodiči nose i alpinističke pojaseve i užad kao i set prve pomoći)(po potrebi i pojas za spasavanje)

Osnovni paket (samo vodjenje kanjona i oprema)…………………………………………..70,00e

Paket plus (vodjenje, oprema, prevoz do kanjona i nazad i roštilj na izlasku iz    kanjona)   ……………………………………………………………………………………………………………….100.00e

Međurečka Rijeka

 Ovo je možda i najatraktivniji kanjon u Crnoj Gori! Nalazi se na padinama Rumije iznad grada Bara  i okrenut je ka Jugu. Većim dijelom je osunčan i samim tim prijatan za prolazak ali i dobar za fotografisanje. Njegovih 8 vodopada od kojih je je najviši 31 metar garancija su dobrog provoda ali i velike količine adrenalina. Ima i prirodne kade u kojima je osim plivanja moguce i vršiti skokove od kojih su neki sa visine više od 7 metara. Vrijeme potrebno  za prolaz je oko 4-5 sati.

Kanjon je u ponudi od aprila do oktobra.

Usluge vodjenja kanjona obuhvata:

Po jednog vodiča na svakih 2 učesnika akcije,

Opremu: neoprenska odijela, kacige, alpinističke pojaseve, potrebni broja karabinera i sprava za osiuguravanje kao i užad  i set prve pomoći (po potrebi i pojas za spasavanje). U zavisnosti od afiniteta učesnici mogu ako žele proći kratku obuku o korišćenju opreme i sami se spuštati uz našu asistenciju i dodatno osiguravanje ili u potpunosti spuštanje prepuštiti vodičima.

Osnovni paket- vođenje, oprema  i prevoz………………………………………………….130.00e

Pravila koja važe za oba kanjona:

Kanjoning je potecijalno rizična djelatnost i traži određenu psihofizicku pripremu kao i dobro zdrastveno stanje pojedinca-zbog nemogućnosti provjeravanja svih tih činjenica učesnici akcije-idu na sopstvenu odgovornost i neophodno je potpisati adekvatnu izjavu o odricanju od odgovornosti.

 Sve cijene sei ondose na jednog covjek,  tj po osobi.

Za veće grupe odobravamo popus.t

Za agencije moguć dogovor i davanje marže.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.