SMJEŠTAJ NA KOMPLEKSU “PLANINARSKI DOM MAGANIK”


Ove godine smo uspjeli da Planinarski Dom „Maganik“ privedemo namjeni. Iako je ostalo još unutrašnjih radova na uređenju kuhinje, kupatila, spavaone i stepeništa, dom je funkcionalan i može primiti pedeset planinara u trpezariji, a na spratu se može smjestiti, na spavanju, dvadeset planinara za sada na novim dušecima na novom „brodskom“ podu.

 

Kuhinja u domu privremeno je opremljena plinskim šporetom i šporetom na drva koji ujedno služi i za zagrijavanje trpezarije i spavaone. U spavaonu na spratu trenutno se može popeti merdevinama.

 

 

 

 

Kompleks doma obuhvata i tri bungalova od kojih su dva bočna spavaone sa po osam ležajeva, a centralni bungalov je dnevni boravak sa kuhinjom koji može planinarski komforno primiti deset planinara.

Na prostoru oko doma moguće je postaviti i do dvadeset šatora.

Na kompleks doma dovedena je pijaća izvorska voda koja je u zimskom i proljetnom periodu vrlo izdašna i može se koristiti neograničeno, dok je u ljetnjem periodu stalno prisutna ali uz mjere štednje iste. Vodom je opskrbljena spoljna sudopera koja se koristi za pripremu hrane kao i za pranje posuđa, a opskrbljene su i kabina poljskog wc-a i tuš-kabina gdje je akumulirano 1.2 kubika vode koja se pasivno podgrijava zavisno od sunčanog dana.

NAPOMENA: potrebno je da svaki planinar za sebe obezbijedi vlastitu vreću za spavanje.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.